skanssundet

Information om Skanssundet. Skanssundet är vattenområdet mellan Furuholmen (Skansholmen) på Mörkö och Skansen på Näslandet. Genom sundet löper farleden Landsort – Södertälje, och tvärsöver sundet går landsvägsfärjan mellan Mörkö och Näslandet/Grödingelandet. År övertog Hölebo väghållningsdistrikt. Skanssundet. Skanssundet har fått sitt namn efter den för Botkyrka unika skansen, ett försvarsverk från talet. Den har tillbyggts i omgångar men är nu en ruin. Hörningsnäs gård och en f.d. arbetarbostad är byggnader som är kulturhistoriskt intressanta. Aktuell trafikinformation för Skanssundsleden. Väg på Skansundsvägen vid Skanssundsleden, i båda riktningar. Plats: Skanssundsleden Vägnr: Väg Tidtabell. Tidtabell Skanssundsleden (pdf, ,3 kB). Senast uppdaterad/granskad: Tidtabell Skanssundsleden. Färjeleder i Stockholms län.

Skanssundet - kort

Vi är Botkyrka och This is Alby. Nässkansen; skylt uppsatt av Botkyrka kommun Fornlämningsregistret och fornlämningskartan. På campingen erbjudes också några få småstugor för uthyrning, 2, 2 resp. År bemannades skansen med både personal och kanoner. Sidan redigerades senast den 28 oktober kl. Botkyrka kulturskola och teknikskola. Hörningsnäs gård och en f.

Skanssundet Video

Stockholm Allied Powers - Mörkö - Skanssundet Fram till början av talet var båda farlederna in mot Södertälje öster badrock björn skifs väster om Mörkö gasolflaska För mer information om cookies. På Skansholmen tar vi hand om både små och stora sällskap, från ett bord för två till större sällskap om 80 gäster, och om det önskas exklusivitet går det att boka hela restaurangen. År rustades skansen upp men i slutet av talet hade den redan börjat förfalla. En av Skansholmens specialtéer är skaldjur. skanssundet